Καροτοσαλάτα με φιλέτα πορτοκαλιού και σουσάμι

short url (for easy share)

No votes yet

 

Υλικά συνταγής

  • 6 καρότα
  • ½ πορτοκάλι σε φιλέτα
  • ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά) και κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα. Για να φιλετάρουμε το πορτοκάλι, το καθαρίουμε με μαχαίρι περιμετρικά και κόβουμε τις δικές του φέτες αλλά προσέχουμε να μην αφήνουμε λευκές ίνες.
  2. Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
  3. Καβουρδίζουμε στο φούρνο το σουσάμι για 3 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε σως χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρότο και τα φιλέτα πορτοκαλιού.
  5. Αναμειγνύουμε σε μπολ το καρότο με τα φιλέτα πορτοκαλιού και το καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σουσάμι.
  6. Ρίχνουμε τη σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και σερβίρουμε.

Αυτό το ήξερες

Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 3469 Εμφανίσεις σήμερα: 0