Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Καροτοσαλάτα με φιλέτα πορτοκαλιού και σουσάμι
Υλικά συνταγής
- 6 καρότα
- ½ πορτοκάλι σε φιλέτα
- ½ φλιτζ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. σουσάμι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη (στη χοντρή πλευρά) και κόβουμε το πορτοκάλι σε φιλέτα. Για να φιλετάρουμε το πορτοκάλι, το καθαρίουμε με μαχαίρι περιμετρικά και κόβουμε τις δικές του φέτες αλλά προσέχουμε να μην αφήνουμε λευκές ίνες.
- Αφήνουμε τα τριμμένα καρότα σε τρυπητό για λίγη ώρα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά τους.
- Καβουρδίζουμε στο φούρνο το σουσάμι για 3 λεπτά.
- Φτιάχνουμε σως χρησιμοποιώντας τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το καρότο και τα φιλέτα πορτοκαλιού.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ το καρότο με τα φιλέτα πορτοκαλιού και το καβουρδισμένοΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών, σε φούρνο ή σε τηγάνι. Επίσης σημαίνει σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σουσάμι.
- Ρίχνουμε τη σως, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3469
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο