Καρυδόπιτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.3 (7 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 4 φλιτζ. καρυδόψιχαΤα καρύδια αφού αφαιρεθεί το σκληρό εξωτερικό τους τσόφλι.
  • 1 ½ φλιτζ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • ½ φλιτζ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
  • 5 αυγά
  • 200γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 1 πορτοκάλι (ο χυμός και το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. του)
  • 1κ.σ. μπράντι

για το σιρόπι

  • 2 ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζ. νερό
  • ½ λεμόνι (ο χυμός και η φλούδα του)
  • 1 ξύλο κανέλας
cookon
Ποσότητα: 1 ταψί 30εκ.

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ενώ έχουμε σε λειτουργία το μίξερ ένα ένα τα αυγά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν εναλλάξ με το γάλα.
  2. Προσθέτουμε το καρύδι, την φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού., το γαρίφαλο και την κανέλα. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180οC- 200οC (ανάλογα με την δύναμη του φούρνου μας) για περίπου 1 ώρα.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για λίγα λεπτά τα υλικά όλα μαζί, να λιώσει η ζάχαρη όχι να πήξει.
  4. Κόβουμε την καρυδόπιτα σε κομμάτια και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι σιγά σιγά. Δεν ρίχνουμε όλο το σιρόπι μαζεμένο. Σε δυό τρείς δόσεις. Έπειτα σκεπάζουμε με πετσέτα και περιπμένουμε να το ρουφήξει.
  5. Αν έχετε καλεσμένους ετοιμάστε την καρυδόπιτα την προηγούμενη μέρα. Το σιρόπι θα έχει ποτήσει και θα είναι ακόμη φρέσκια.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Διεγείρει τους υποδοχείς της ινσουλίνης και αυξάνει την ικανότητα των κυττάρων να χρησιμοποιούν γλυκόζη. Έτσι, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 να ρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματος...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 18705 Εμφανίσεις σήμερα: 0