Τα καρότα παρέχουν στον οργανισμό μας ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, μαγγανίου, καλίου, χαλκού καθώς επίσης και βιταμινών Κ, C και Β6.
Κέικ καρότο
Υλικά συνταγής
- 1¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1¼ φλιτζ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 φλιτζ. κουκουνάρι
- ½ φλιτζ. καρύδι ψύχα
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 λεμόνι (ξύσμα και ο χυμός του)
- 2 φλιτζ. τριμμένα καρότα (περίπου 6 καρότα)
- ½ φλιτζ. τυρί μασκαρπόνε
- ½ φλιτζ. βούτυρο
- 5 αυγά
- ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
cookmik
Δυσκολία: δύσκολες
Ποσότητα: 1 κέικ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC. Κοσκινίζουμε και ανακατεύουμε τα άλευρα, το μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. και την κανέλα.
- Χτυπάμε σε μούλτι το κουκουνάρι, τα καρύδια και το μισό φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. και το χυμό λεμονιού και τα καρότα. Προσθέτουμε το τυρί μασκαρπόνεΙταλικό τυρί, αναγνωρίζεται ως παραδοσιακό προιον διατροφής και η καταγωγή του ανήκει κυρίως στην περιοχή της Λομβαρδίας. Έχει κρεμώδη υφή και λευκό χρώμα. Είναι το πλέον βασικό συστατικό της σύγχρονης τιραμισού. και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Σε κάδο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά μας.
- Προσθέστε το μείγμα καρότου και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα άλευρα και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε, το κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη κάθε κομμάτι πριν το σερβίρισμα.
Αυτό το ήξερες
Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3522
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο