Το τζίντζερ ή πιπερόριζα έχει προέλευση από την Νότια και Κεντρική Ασία, αλλά πλέον καλλιεργείται και στη νότια αμερική, την Αυστραλία, και την Νιγηρία. Λέγεται πως ο Κομφούκιος χρησιμοποιούσε πολύ...
Κουλουράκια με κακουλέ και τζίντζερ
Υλικά συνταγής
- 500γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
- 300γρ. ζάχαρη
- 3 αυγά
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα.
- ½ κ.γ. σόδα φαγητού
- 1φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
- ⅓ φλιτζ. κονιάκ
- 1 κ.γ. κακουλέ τριμμένο
- ½ κ.γ. τζιντζερ τριμμένο
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 βανίλια
- 1½ κιλό αλεύρι περίπου
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 80 τεμ.
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανακατεύουμε το μπέικιν με ένα φλιτζάνι αλεύρι, τον κακουλέ, την κανέλα, το τζιντζερ και τη βανίλια. Χτυπάμε τη μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αυγά ένα ένα ενώ χτυπάμε ταυτόχρονα. Πάνω από τον κάδο του μίξερ διαλύουμε στο κονιάκ τη σόδα και τη προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα αρωματικά και λίγο-λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει η ζύμη μας μαλακή και εύπλαστη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Παίρνουμε λίγη ζύμη περίπου σε μέγεθος καρυδιού και πλάθουμε κορδόνια και τα φτιάχνουμε πλεξούδες ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε. Διαλύουμε τον κρόκο με λίγο νερό και αλείφουμε τα κουλουράκια. Ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό, μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 7514
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο