Το κουσκούς είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες. Επίπλέον, οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου αλλά και των λιπιδίων στο αίμα.
Κουσκούς
Υλικά συνταγής
- 500γρ. κουσκούς
- 500γρ. ζωμό κοτόπουλου ή νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 3 με 4 λεπτά. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ή το νερό.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. ο ζωμός , προσθέτουμε το κουσκούς αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ανακατεύουμε και καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
- Αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να τραβήξει το κουσκούς όλο το ζωμό. Το ανακατεύουμε με πιρούνι για να το αφρατέψουμε και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 25844
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο