Κρητική ντοματοσαλάτα

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 5 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 2 ντομάτες σφιχτές, ώριμες
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα Κρήτης
  • 1-2 ρίζες σταμναγκάθι, ανάλογα με το μέγεθος
  • 6-8 ελιές
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
  • πιπέρι
  • αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
Κρήτη (Γενικά)

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Πλένουμε τα λαχανικά.
  2. Αφήνουμε το σταμναγκάθι να μουλιάσειΜαλάκωμα τροφίμων μέσα σε υγρό. σε νερό, περίπου μία ώρα.
  3. Κόβουμε τις ντομάτες σε μεγάλα, καρέ κομμάτια.
  4. Κόβουμε τα σταμναγκάθια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και ανακατεύουμε.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα σε σαλατιέρα και σκορπάμε από πάνω την ξυνομυζήθρα.
  7. Περιχύνουμε τη σως που παρέμεινε στο μπολ που ανακατεύαμε και σερβίρουμε.
Γενικά
Κρήτη

Αυτό το ήξερες

Στην Ελλάδα η ντομάτα ήρθε το 1818, όπως και η πατάτα.

Tips - Μην ξεχνάς ότι...

Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 9000 Εμφανίσεις σήμερα: 2