Παλαιότερα, τα λουκάνικα φτιάχνονταν την περίοδο των Χριστουγέννων. Την παραμονή των Χριστουγέννων ή ανήμερα έσφαζαν τα γουρούνια, τα ξεψάχνιζαν και έψηναν το χοιρινό κρέας για το Χριστουγεννιάτικο...
Λουκάνικα χωριάτικα με ντοματίνια και ρίγανη
Υλικά συνταγής
- 1 λουκάνικο χωριάτικο (πρασάτο ή ριγανάτο)
- 8-10 ντοματίνια
- ½ φλιτζ. χυμός ντομάτας
- ½ φλιτζ. κρασί κόκκινο ή λευκό
- 2 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κ.σ. αποξηραμένη
- 1 κλαδάκι δυόσμος φρέσκος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι τα λουκάνικα. Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
- Σοτάρουμε τα ντοματίνια για 2 λεπτά και έπειτα σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με κρασί. Περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 18696
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο