Το όνομά της προέρχεται από την ιταλική "melanzana" και κατάγεται από την Ασία. Στην Ευρώπη, τη μελιτζάνα καλλιεργούν κυρίως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της...
Μελιτζάνες Αγίου Ραφαήλ
Υλικά συνταγής
- 8 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (μόνο τα φύλλα)
- 300γρ. κεφαλάκι Μυτιλήνης (λαδοτύρι)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
για την κρέμα
- 200γρ. ελαιόλαδο
- 5 κ.σ. γάλα
- ½ φλιτζ. μυζήθρα ξερή τριμμένη
- 1 αυγό
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
Νησιά βορείου αιγαίου (Μυτιλήνη)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος, σαν βαρκάκια. Τις βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. σε κοχλάζον νερό με λίγο αλάτι και το χυμό λεμονιού, για 10 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και βγάζουμε τη σάρκα τους με κουταλάκι.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις μελιτζάνες. Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από αυτά για την κρέμα.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε σε ταψί. Χτυπάμε με πιρούνι τα υλικά για την κρέμα, το αυγό, το γάλα και τη μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. και ανακατεύουμε. Βάζουμε από αυτήν την κρέμα πάνω σε κάθε μελιτζάνα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της κρέμας και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 1 ώρα.
Μυτιλήνη
Νησιά βορείου αιγαίου
Αυτό το ήξερες
Η μελιτζάνα με την χαρακτηριστική πικρή της γεύση είναι πηγή μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β. Το μαγνήσιο βοηθάει στην καλη λειτουργία του εγκεφάλου. Η κατανάλωση μελιτζάνας προστατεύει τα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6408
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο