Η καλλιέργεια του κακάο ξεκίνησε από τους Μάγια, τους Αζτέκους και τους Ολμέκους. Ήταν τόσο σημαντικό το κακάο για τους αρχαίους πολιτισμούς, που το χρησιμοποιούσαν σαν νόμισμα και σαν θυσία προς...
Μωσαϊκό με εσπρέσο
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 170γρ. μαργαρίνη
- 120γρ. ζάχαρη άχνη
- 225γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
- 100γρ. κακάο
- 1 φλιτζ. εσπρέσο
- 1 σφηνοπότηρο λικέρ με άρωμα καφέ
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Λιώνουμε την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και προσθέτουμε την άχνη και το κακάο. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τα αυγά, το λικέρ και τον εσπρέσο. Ανακατεύουμε με σύρμα και μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα. Ανακατεύουμε.
- Βάζουμε σε λαδόκολλα και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε ή βάζουμε σε φόρμα. Αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και σερβίρουμε, προαιρετικά, πασπαλίζονταςΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άχνη ζάχαρη.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6978
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο