Το μοσχάρι περιέχει:
Βιταμίνη Β3 η οποία βοηθά στον μεταβολισμό των υδατανθράκων και στην καλή λειτουργία των νεύρων.
Βιταμίνη Β6 η οποία βοηθά στο σχηματισμό αιμοσφαιρίνης.
Παντοθενικό οξύ το...
Μοσχάρι γιουβέτσι
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό σπάλα μοσχαρίσια (σε μερίδες)
- 500γρ. κριθαράκι χοντρό
- 150γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
- ½ πράσο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 κιλό ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τις μερίδες κρέατος, μέχρι να ροδίσουνΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο., περίπου 8-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθούν.
- ΣβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις τριμμένες ντομάτες και 1 λίτρο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι κι αφήνουμε να σιγοβράσει το κρέας μέχρι να μαλακώσει, για περίπου 1 ώρα. Αφού μαλακώσει, αλατοπιπερώνουμε και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας το διαρκώς να λαδωθεί καλά. Το αδειάζουμε σε ταψί φούρνου ή το χωρίζουμε σε ατομικά γιουβετσάκια.
- Από πάνω βάζουμε το βρασμένο κρέας. Προσθέτουμε τη σάλτσα ώστε να καλύπτει το κριθαράκι. Εάν δεν φτάνει η σάλτσα για να καλύψει το κριθαράκι, προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να καλύπτει 2 δάχτυλα από πάνω το κριθαράκι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 °C για 40 λεπτά. Έπειτα πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μείγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 9403
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο