Η λέξη μπισκότο έχει αρκετή ίστορία πίσω της. Η λέξη προέρχεται από τα λατινικά που ομιλούνταν στον μεσαίωνα και πιο συγκεκριμένα από τη λέξη biscoctus ή αλλιώς στην σύγχρονη ιταλική γλώσσα biscotto...
Μπισκότα βουτύρου
Υλικά συνταγής
- 440γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερΣκόνη που κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και βοηθάει στη διόγκωση (να φουσκώσουν) κέικ, τηγανίτες και άλλα γλυκίσματα. κοσκινισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 320γρ. βούτυρο φρέσκο
- 200γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό μεγάλο
- 1 κ.σ. γάλα
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα) προαιρετικά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 30-40 τεμάχια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού αν χρησιμοποιούμε και το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν και χτυπάμε με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα ή ζυμώνουμε με το χέρι.
- Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 μπάλες, τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Αλευρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και την ζύμη από πάνω και ανοίγουμε σε χοντρά φύλλα
- Παίρνουμε κουπάτ της αρεσκείας μας και κόβουμε τα μπισκότα. Σε ταψί βάζουμε λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ψήνουμε τα μπισκότα μας για 15 λεπτά ανάλογα με την δύναμη του φούρνου. Να είναι σκληρά από την κάτω πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να πάρουν χρώμα και δεν πρέπει να είναι σκληρά από πάνω.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα βγάλουμε. Είναι ιδανικά για τον απογευματινό καφέ.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 38959
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο