Οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνη C, φιλικό οξύ, φλαβονοειδής ουσίες, βιταμινη Ε και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ντοματοσαλάτα από τον κόλπο της Βεγγάλης
Υλικά συνταγής
- 2 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές, ώριμες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
- 1 γλυκολέμονο (lime), ξύσμα και χυμό
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. κολίανδρο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- πιπέρι
- αλάτι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα λαχανικά.
- Μαρινάρουμε τα κρεμμύδια για 20 λεπτά στο χυμό και το ξύσμα γλυκολέμονου, τη ζάχαρη και το βασιλικό.
- Αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός απ’τον κολίανδρο.
- Ρίχνουμε στο ίδιο μπολ τα κρεμμύδια και τη μαρινάδα τους.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με κόλιανδρο και σερβίρουμε.
Ινδία
Ασία
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Στις σαλάτες είναι καλύτερο να αναμειγνύουμε τα υλικά μας με το dressing και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ και μετά να σερβίρουμε. Έτσι όλη η σαλάτα μας θα έχει την ίδια γεύση.
Αν δεν πρόκειται να σερβίρουμε αμέσως τις ντομάτες και γενικά τις σαλάτες μας, δε βάζουμε ποτέ αλάτι και λάδι από πριν, γιατί τα λαχανικά βγάζουν τα υγρά τους και μαραίνονται.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3729
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο