Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Ομελέτα καρμπονάρα
Υλικά συνταγής
- 2-3 αυγά
- 2 φέτες μπέικον λεπτές
- 1 μανιτάρι μεγάλο
- 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο ή ½ κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
- Σοτάρουμε το μπέικον και τα μανιτάρια για 2 λεπτά.
- Σπάμε τα αβγά μέσα σε μπολ, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε.
- Προσθέτουμε στο μείγμα την κρέμα γάλακτος.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και την γυρνάμε. Μόλις πάρει χρυσάφι χρώμα και απο την άλλη πλευρά αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 15412
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο