Το αυγό προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Ομελέτα μανιταριών
Υλικά συνταγής
- 3 αυγά
- 2 μανιτάρια portobello μεγάλα
- 10 γρ. μανιτάρια portsini
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο ή 1 κ.σ. βούτυρο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 άτομο
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Μουλιάζουμε σε γάλα τα μανιτάρια portsini για 15 λεπτά.
- Σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε στο τηγάνι το λάδι ή το βούτυρο.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια.
- Μέσα σε μπολ,σπάμε τα αβγά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο από το γάλα που μουλιάσαμε τα πορτσίνι για περισσότερο άρωμα.
- Ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε τα πρώτα 30". Ανακατεύουμε στο κέντρο και «σπάμε» την ομελέτα.
- Μόλις η ομελέτα πάρει ένα απαλό χρυσαφί χρώμα από κάτω και από επάνω είναι σχεδόν έτοιμη, την διπλώνουμε στη μέση, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν την ώρα που σπάτε το αυγό, σας πέσει τσόφλι μέσα στο σκεύος, αφαιρέστε το χρησιμοποιώντας το υπόλοιπο κέλυφός του.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10406
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο