Τα παντζάρια συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη σωστή ρύθμιση χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ενισχύουν την αντοχή.
Παντζάρια βραστά
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό παντζάρια
- νερό (να σκεπαστούν τα παντζάρια)
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο (για ένα μπολ σαλάτας)
- 3 κ.σ. ξύδι ανά μερίδα (για ένα μπολ σαλάτας)
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε τα παντζάρια, κόβουμε το κοτσάνι κοντά στη ρίζα και το πετάμε. Κρατάμε τα κλαδιά, τα φύλλα και το βολβό. Ξεφλουδίζουμε τον βολβό.
- Βάζουμε νερό να βράσει και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι, το βολβό και τα κλαδιά. ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 20 λεπτά περίπου από την ώρα που πήραν βράση τα παντζάρια. Τα τρυπάμε με πηρούνι για να ελέγξουμε αν πρέπει να τα βγάλουμε. Πρώτα θα είναι έτοιμα τα κλαδιά. θέλουμε να κρατάνε στο δόντι να μην είναι λιωμένα. Οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί καθώς το μέγεθος ποικίλει. Προσθέτουμε τα φύλλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για πολύ λίγο ίσα ίσα να μαραθούν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν τα παντζάρια. Κόβουμε τους βολβούς σε κύβους, σε ροδέλες ή όπως τις ντομάτες στη χωριάτικη σαλάτα. Επίσης, κόβουμε τα κλαδάκια σε μπαστουνάκια.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο και αλάτι και περιχύνουμε τα παντζάρια.
- Τα υπόλοιπα υλικά μας τα βάζουμε σε τάπερ και τα συντηρούμε στο ψυγείο. Πρέπει να καταναλωθούν σε 2-3 μέρες ώστε να μην χαλάσουν.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα παντζάρια μας για μεγάλο διάστημα, μπορούμε να τα βάλουμε σε βάζo και να τα κλείσουμε αεροστεγώς. Έτσι διατηρούνται για μήνες. Από τη στιγμή που θα τα ανοίξουμε θα πρέπει να τα διατηρήσουμε στο ψυγείο. Δείτε τον τρόπο στην κατηγορία ‘’Φτιάξ’το μόνος σου’’
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 324079
Εμφανίσεις σήμερα: 43
Νέο σχόλιο