Η εισαγωγή της πατάτας στην Ελλάδα για καλλιέργεια αποδίδεται στον Ιωάννη Καποδίστρια. Σύμφωνα με τον αστικό μύθο, ο Καποδίστριας, επειδή αρχικά οι πατάτες είχαν αντιμετωπιστεί με αδιαφορία από τον...
Πατάτες α λα κρεμ με μπεϊκον
Υλικά συνταγής
- 1 ½ κιλό πατάτες
- 10 λεπτές φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- ¾ φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
- 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 κ.σ. τριμμένο σκληρό τυρί της αρεσκείας σας για την επικάλυψη
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 °C. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τις πατάτες. Τις απλώνουμε στο ταψί μας έτσι ώστε να καλύπτει στην άκρη η μια την άλλη. Εναλλακτικά τις βράζουμε και τις κόβουμε σε πιο παχές φέτες. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. και προσθέτουμε την γραβιέρα.
- Σε τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρώς το μπέικον να βγάλει τα αρώματα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ίσα ίσα να ζεσταθεί.
- ΠεριχύνουμεΡίχνω πάνω στο κρέας μέρος από τα υγρά του ή το ζωμό του για να μην ξεραθεί. με την κρέμα γάλακτος και το μπέικον τις πατάτες. ΠασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. από πάνω με σκληρό τυρί και διασκορπίζουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 με 1 ½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. η επιφάνεια τους.
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν θέλετε να γίνουν πιο γρήγορα οι πατάτες, βράστε τες πρώτα και έπειτα απλώστε τες σε ταψί.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 84935
Εμφανίσεις σήμερα: 8
Νέο σχόλιο