Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Απαγορεύεται η κατανάλωση τσίλι αν έχετε ανοικτές πληγές στην περιοχή του φάρυγγα ή στο γαστροεντερικό πεδίο. Καίνε...
Πιλάφι πικάντικο
Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. ρύζι κίτρινο ή μπασμάτι
- 3 μανιτάρια αγάρικα σε φέτες
- 2 πιπεριές κόκκινες σε φέτες
- 2 πιπεριές πράσινες σε φέτες
- 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις καταναλώνετε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί ξηρό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ρηχή κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το σκόρδο και το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τις πιπεριές και τα μανιτάρια. Μόλις μαραθούν σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνοντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και καρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με τα μπαχαρικά.
- Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ανάλογο νερό ή ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. λαχανικών (4 ½ φλιτζάνια) και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. χαμηλώνουμε στο μισό την θερμοκρασία και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα.
- Όταν το ρύζι μείνει με πολύ λίγα υγρά, το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα. Αφήνουμε να ρουφήξει τα υγρά το ρύζι, με πηρούνι το ανακατεύουμε να αφρατέψει και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11774
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο