Το πλιγούρι είναι δημητριακό πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες.
Το πλιγούρι σε σχέση με το ρύζι και τις πατάτες έχει υψηλότερο δείκτη...
Πλιγούρι με λιαστές ντομάτες
Υλικά συνταγής
- 1 κούπα πλιγούρι
- 15 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ
- ½ φλιτζ. βασιλικό (φύλλα ψιλοκομμένα)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. λάδι από τις λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το πλιγούρι και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο, όσο να το σκεπάζει. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με διαφανή μεμβράνη.
- Όσο περιμένουμε να τραβήξει το νερό το πλιγούρι, ψιλοκόβουμε το βασιλικό, τις λιαστές ντομάτες και τη φρέσκια ντομάτα.
- Στεγνώνουμε σε πετσέτα το πλιγούρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά, προσθέτουμε το «φουσκωμένο» πλιγούρι και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα μας κρύα.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 14514
Εμφανίσεις σήμερα: 7
Νέο σχόλιο