Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Πορτοκαλόπιτα
Υλικά συνταγής
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 250γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 3 πορτοκάλια (το ξύσμα τους)
- 1 πακέτο (500γρ.) φύλλο κρούστας
για το σιρόπι
- 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 3 ποτήρια νερό
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τη βανίλια, το καλαμποκέλαιο, το μπέικιν, το ξύσμαΤο εξωτερικό μέρος της φλούδας των εσπεριδοειδών το οποίο χρησιμοποιούμε για να αρωματίσουμε γλυκά ή φαγητά. Με τρίφτη στο ψιλό σημείο ξύνουμε το φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) και παίρνουμε το ξύσμα του. πορτοκαλιού και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε λωρίδες με φάρδος περίπου 1 δάχτυλο και ανοίγουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε τα φύλλα κρούστας στο μείγμα και ανακατεύουμε με το χέρι πολύ καλά και απαλά για να αφρατέψει. Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 25-28 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει αφού το κόψουμε.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί σε κατσαρόλα και μόλις λυώσει η ζάχαρη σιροπιάζουμε την πορτοκαλόπιτα.
- Αφήνουμε την πορτοκαλόπιτα να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 19668
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο