Ο ανθότυρος είναι παραδοσιακό ελληνικό τυρί που παρασκευάζεται από πρόβειο και κατσικίσιο γάλα. Υπάρχει ο φρέσκος και ο ξηρός ανθότυρος. Ο φρέσκος είναι μαλακό τυρί, με ελαφριά γεύση, ενώ ο ξηρός...
Ψωμί με λιαστές ντομάτες, θυμάρι και ανθότυρο
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 500γρ. αλεύρι
- 25γρ. μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 25γρ. νωπή μαγιά
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 25ml γάλα
- 250ml νερό
- 1 κ.γ. αλάτι
για τη γέμιση
- 60γρ. λιαστές ντομάτες
- 50γρ. ανθότυρο
- θυμάρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 ψωμί
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και το γάλα και ανακατεύουμε. Σταδιακά προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια αφράτη ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά σε ζεστό μέρος, σχεδόν μέχρι να διπλασιαστεί.
- Στο multi χτυπάμε τις λιαστές ντομάτες μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, την απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τα χέρια σε ορθογώνιο σχήμα.
- Αλείφουμε την πάστα της λιαστής ντομάτας που ετοιμάσαμε και θρυμματίζουμε το ανθότυρο σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τέλος, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρέσκο θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά..
- Πιάνουμε τη ζύμη από την μία φαρδιά πλευρά και την τυλίγουμε σε ρολόΤυλιγμένες φέτες κρέατος ή ζύμης με διάφορες γεμίσεις..
- Την τοποθετούμε σε αντικολλητική φόρμα μήκους 30εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 170 °C.
Αυτό το ήξερες
Οι λιαστές ντομάτες είναι πλούσια πηγή σιδήρου και είναι το παραδοσιακό μέσο για να γευόμαστε, όλη τη χρονιά, το αγαπημένο μας καλοκαιρινό λαχανικό.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8365
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο