Για να καταλάβουμε αν πρέπει να βάλουμε κι άλλο ζωμό στο τηγάνι μας σέρνουμε την κουτάλα μας στον πάτο του σκεύους. Αν το ρύζι αφήνει κενό και χρειάζεται κάποια δευτερόλεπτα για να ξανακαλύψει το...
Ριζότο βασική συνταγή
Υλικά συνταγής
- 200γρ. ρύζι αρμπόριο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 30γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 2 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. ελαφρά το κρεμμύδι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
- Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε λίγο από το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. μέχρι να καλυφθούν τα υλικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τακτικά μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε ξανά τόσο ζωμό όσο να καλύψει τα υλικά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φουσκώσει το ρύζι, για περίπου 12-15 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Αν το ριζότο βγει πολύ πηκτό, τοποθετούμε στο κέντρο του τηγανιού ένα παγάκι και ανακατεύουμε μέχρι να αραιώσει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 45331
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο