Το ρύζι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι απορροφώνται από τον οργανισμό πιο αργά, προστατεύοντάς τον από την απότομη αύξηση της γλυκόζης στο αίμα. Το ρύζι σε συνδυασμό με τα όσπρια...
Ρυζόγαλο
Υλικά συνταγής
- 1lt γάλα
- 1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
- 2 φλιτζ. νερό
- 1 φλιτζ. ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 2 κ.σ. κορνφλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- κανέλα για πασπάλισμα
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε καλά το ρύζι και το στραγγίζουμε σε τρυπητό.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με λίγο αλάτι. Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. προσθέτουμε το ρύζι.
- Από το 1 λίτρο γάλα κρατάμε 3 κουταλιές της σούπας σε ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε αργότερα το κορνφλάουρ.
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε άλλη κατσαρόλα (όχι να φουσκώσει). Μόλις το ρύζι απορροφήσει το νερό προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε άλλα 4 λεπτά, ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην πιάσει το γάλα από κάτω.
- Διαλύουμε το κορνφλάουρ και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε (περίπου μετά από 2 λεπτά) και μοιράζουμε στα μπολάκια.
- Όταν μοιράζουμε στα μπολάκια το ρυζόγαλο δεν πρέπει να είναι εντελώς πηχτό γιατί πήζει όσο κρυώνει. Επίσης, όσο μοιράζουμε στα μπολάκια, ανακατεύουμε για να μην πέσει το ρύζι μονομερώς σε μερικά μπολάκια.
- Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με κανέλα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 33228
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο