Το λάχανο σε οποιαδήποτε μορφή του, ωμό ή βρασμένο, είναι πολύτιμο για την υγεία μας καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, φωλικό οξύ, φώσφορο, θείο, ιώδιο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Σαλάτα λάχανο με ρεπάνι και μαγιονέζα
Υλικά συνταγής
- ½ από ένα μικρό λάχανο
- ⅓ φλιτζ. ρεπάνι
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- ½ κ.γ. κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. σε σκόνη
- 4 κ.σ. αλάτι
- 1 κ.σ. πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι ώστε να πλυθεί. Τρίβουμε το ρεπάνι.
- Κόβουμε λεπτό το λάχανο με το μαχαίρι ή το τρίβουμε σε τρίφτη λαχανικών ή σε κιθάρα και το ανακατεύουμε με το ρεπάνι. Προσθέτουμε το αλάτι και τρίβουμε τα λαχανικά.
- Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιονέζας στο λάχανο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε σε μπολ.
Αυτό το ήξερες
Το λάχανο είναι πηγή βιταμινών Α, Κ & C, μαγνήσιου, μαγγάνιου, κάλιου, φολικού οξέως, φώσφορου, θείου, και ιωδίου. Συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από αυπνία και μελαγχολία.
Έρευνες έχουν δείξει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 5787
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο