Η πρώτη γραπτή αναφορά στο βράσιμο ζυμαρικών είναι καταγεγραμμένη στα αραμαϊκά. Επίσης, στην Κίνα το 5000π.Χ. τα noodles ήταν ήδη γνωστά! Ωστόσο, πολλές είναι οι θεωρίες για την καταγωγή των...
Σπαγγέτι με καβουρδισμένο κουκουνάρι και μανιτάρια
Υλικά συνταγής
- 500γρ. σπαγγέτι
- 400γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κ.σ. βούτυρο
- λίγο ελαιόλαδο
- 4 κ.σ. κουκουνάρι
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 5 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- ΒράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα μακαρόνια να είναι αλ-ντεντε και τα βουτυρώνουμε ελαφρώς. ΚαβουρντίζουμεΤο χρησιμοποιούμε κυρίως για να αναφερθούμε στο ψήσιμο των ξηρών καρπών σε φούρνο ή τηγάνι. Επίσης, σημαίνει: σοτάρω σε λάδι μια τροφή μέχρι να πάρει χρώμα. σε τηγάνι το κουκουνάρι (κουνώντας το τηγάνι συχνά) μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του. Το αφαιρούμε και το τοποθετούμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι, σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε λίγο ελαιόλαδο τα μανιτάρια και μόλις μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η σάλτσα.
- Τοποθετούμε τα μακαρόνια στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Αυτό το ήξερες
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Το κουκουνάρι είναι ξηρός καρπός ιδιαίτερα πλούσιος σε μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Για να διαλέξουμε τα καλύτερα κουκουνάρια σε ποιότητα επιλέγουμε τα πιο λευκά.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8357
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο