Το μοσχαρίσιο κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, είναι μια καλή πηγή σιδήρου και είναι ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που μας παρέχει την πολύτιμη βιταμίνη Β12.
Συκωτάκια μοσχαρίσια λεμονάτα
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε μπουκιές
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 σφηνοπότηρο κρασί
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το συκώτι μέχρι να πάρει χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το κρασί και το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε λίγο νεράκι (λιγότερο από μισό ποτήρι). ΣιγοβράζουμεΒράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. λίγο ακόμη και προσθέτουμε το θυμάριΑρωματικό φυτό με ισχυρό άρωμα. Το θυμάρι ταιριάζει τόσο με κρέατα όσο και με λαχανικά. και τη ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστά αμέσως με πατάτες λεμονοριγανάτες ή πιλάφι σπυρωτό με λεμόνι και θυμάρι.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 17410
Εμφανίσεις σήμερα: 4
Νέο σχόλιο