Τάρτα με τα κρέατα που περίσσεψαν
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
- 3 κ.σ. νερό πολύ κρύο
για τη γέμιση
- 300γρ. κρέας ψητό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζ. λαχανικά μαγειρεμένα και ψιλοκομμένα (πιπεριές, καρότα,μανιτάρια) ή 1 πιπεριά ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζ. τυρί της αρεσκείας μας (κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα., γκούντα, γραβιέρα ή ανάμεικτα)
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. φύλλο και βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Απλώνουμε τα ψημένα κομμάτια κρέατος και τα λαχανικά στην τάρτα. Χτυπάμε τα αυγά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και γεμίζουμε την τάρτα.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C μέχρι να αποκτήσει κρούστα από πάνω και να ροδίσει.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6600
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο