Οι ευεργετικές ιδιότητες των καβουριών
Τα καβούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες (100γρ. καβούρι μας δίνει μόλις 102 θερμίδες) και κορεσμένα λίπη, αλλά περιέχουν χοληστερόλη, σε μικρότερα επίπεδα μεν από το κρέας, αλλά μεγαλύτερα από τα ψάρια.
Τα καβούρια αποτελούν ένα θρεπτικό και εύγευστο πιάτο. Είναι πλούσια σε Ω-3 λιπαρά οξέα, βιταμίνες και μέταλλα. Πιο συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε Φολικό οξύ, Νιασίνη, Βιταμίνη Β-12, Α και C. Το κρέας των καβουριών είναι καλή πηγή σιδήρου, χαλκού, ψευδάργυρου, σελήνιου (ισχυρό αντιοξειδωτικό), κάλιο, νάτριο, φώσφορο, ασβέστειο και χρώμιο. Το χρώμιο συγκεκριμένα βοηθά πολύ τον οργανισμό να διατηρηθεί σε ευγλυκαιμία, κάτι που είναι χρήσιμο για τους διαβητικούς. Τέλος, τα καβούρια είναι πλούσια σε πρωτεϊνη και αμινοξέα και δεν περιέχουν καθόλου υδατάνθρακες.