Τα καβούρια είναι χαμηλά σε θερμίδες (100γρ. καβούρι μας δίνει μόλις 102 θερμίδες) και κορεσμένα λίπη, αλλά περιέχουν χοληστερόλη, σε μικρότερα επίπεδα μεν από το κρέας, αλλά μεγαλύτερα από τα ψάρια...
Κριθαράκι με καβούρια
Υλικά συνταγής
- 7 φρέσκα καβούρια
- 250γρ. κριθαράκι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κύβος λαχανικών (προαιρετικά)
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μια κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό βράζουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα καβούρια, αφού τα πλύνουμε πρώτα καλά, για περίπου 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε τα καβούρια και κρατάμε τον ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. τους στην άκρη.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμεΣε δυνατή φωτιά δίνω σε τρόφιμο χρώμα, π.χ. τσιγαρίζω το κρεμμύδι. το κρεμμύδι που έχουμε ήδη ψιλοκόψει. Μόλις πάρει λίγο χρώμα προσθέτουμε το κριθαράκι και το σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. μέχρι να γυαλίσει ελαφρά.
- Παίρνουμε με μια κουτάλα τον ζωμό από τα καβούρια και τον προσθέτουμε σταδιακά στην κατσαρόλα με το κριθαράκι, ώσπου αυτό να βράσει (αναλογία περίπου 1 μέρος κριθαράκι-3,5 νερό), ενώ στο μεταξύ έχουμε ρίξει και τον κύβο λαχανικών.
- Μόλις βράσει το κριθαράκι, ρίχνουμε και τα καβούρια, που είχαμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά σε γλυκό ή φαγητό αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αυτό το ήξερες
Τα φρέσκα καβούρια πρέπει να μυρίζουν θάλασσα ευχάριστα. Το κεφάλι και ο θώρακας πρέπει να έχουν ανοιχτό χρώμα και καθόλου κυλίδες. Τα πόδια των καβουριών πρέπει να είναι σκληρά και καλά κολλημένα...
Τα πιο ακριβά και σπάνια καβούρια είναι τα βασιλικά καβούρια. Αυτά αποτελούν μια ιδιαίτερη κατηγορία που απαρτίζεται περίπου από 40 είδη μεταξύ των οποίων τα BlueKingcrabs και τα GoldenKingcrabs. Το...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Τα καβούρια δεν θέλουν πολύ ψήσιμο, γιατί χάνουν τις θρεπτικές τους ουσίες και την νοστιμιά τους.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11166
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο