Ιδιότητες της τσουκνίδας

Η τσουκνίδα που ίσως για κάποιους είναι υποτιμημένη χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων πίσω στην εποχή του Χαλκού και παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η τσουκνίδα έχει βρει εφαρμογή στη μαγειρική, την ιατρική αλλά και την κλωστουφαντουργία λόγων των ινών της. Η τσουκνίδα είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα ενώ ροφήματα που φτιάχνονται από τσουκνίδα είναι διουρητικά και θεωρούνται αποτελεσματικά ενάντια στην πέτρα της χολής. Παγκοσμίως υπάρχουν 40 είδη τσουκνίδας, ενώ το ύψος της μπορεί να φτάσει από τα 10 εκατοστά έως και τα 3 μέτρα.

Σχετικές συνταγές

Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ

Ριζότο με πέστο τσουκνίδας

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ζυμαρικά και ρύζια, Ρύζι, Ριζότο

Πέστο τσουκνίδας

λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Σάλτσες και Ντιπ, Σάλτσες

Κιντέατα

λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών