Για 3000 χρόνια το σκόρδο χρησιμοποιείται στην ιατρική στην Κίνα. Και στον υπόλοιπο κόσμο έχει χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων, όπως η υπέρταση.
Πέστο τσουκνίδας
Υλικά συνταγής
- ½ κιλό τσουκνίδα
- ½ φλιτζ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
- ½ κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 1 μπολ
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ζεματάμε τις τσουκνίδες και τις στραγγίζουμε καλά.
- Βάζουμε σε ένα μπλέντερ την τσουκνίδα, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο στο μπλέντερ, ενώ χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά, τόσο ώστε να γίνει λείο το πέστοΣάλτσες που γίνονται πολτοποιώντας το βασικό υλικό που θέλουμε να κάνουμε πέστο με ελαιόλαδο και σκόρδο (και άλλα υλικά ανάλογα με τη συνταγή) και στο τέλος προσθέτουμε παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί. Πιο γνωστό είναι το pesto genovese (πέστο βασιλικού.) Οι σάλτσες πέστο γίνονται σήμερα σε μίξερ χάρην γρηγοράδας και ευκολίας, το καλύτερο αποτέλεσμα όμως έχουν τα πέστο που γίνονται στο γουδί..
- Τοποθετούμε το μίγμα σ' ένα μπολ και προσθέτουμε την παρμεζάνα.
- Δοκιμάζουμε το μίγμα στο αλάτι και προσθέτουμε εφόσον χρειάζεται.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Η τσουκνίδα που ίσως για κάποιους είναι υποτιμημένη χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων πίσω στην εποχή του Χαλκού και παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Η τσουκνίδα έχει βρει εφαρμογή στη...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Οι σάλτσες πέστο μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο μέχρι 4 μέρες.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8117
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο