Ταραμάς: ενδιαφέρουσες πληροφορίες
Είναι το κύριο συστατικό της ταραμοσαλάτας και δεν είναι τίποτα άλλο από αυγά ψαριού. Το αυθεντικό χρώμα του ταραμά είναι άσπρο, ενώ το ροζ χρώμα που έχει συχνά η ταραμοσαλάτα, οφείλεται στο ροζ χρώμα του ταραμά, που είναι αποτέλεσμα πρόσθετων χρωστικών. Η ταραμοσαλάτα καταναλώνεται κυρίως την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, αλλά και γενικά κατά τη διάρκεια νηστείας.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Ταραμοσαλάτα
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ορεκτικά, Ορεκτικά, Κρύα ορεκτικά, Σαλάτες, Αλοιφές
Σπαγγέτι με λευκό ταραμά και σκόρδο
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Ζυμαρικά και ρύζια, Ζυμαρικά, Μακαρονάδες