Είναι το κύριο συστατικό της ταραμοσαλάτας και δεν είναι τίποτα άλλο από αυγά ψαριού. Το αυθεντικό χρώμα του ταραμά είναι άσπρο, ενώ το ροζ χρώμα που έχει συχνά η ταραμοσαλάτα, οφείλεται στο ροζ...
Σπαγγέτι με λευκό ταραμά και σκόρδο
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο6
- 200γρ. ταραμάς λευκός
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
- ¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 4-5 κόκκοι μπαχάρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- αλάτι
- πιπέρι
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Βάζουμε τον ταραμά σε χλιαρό νερό για 1 ώρα. Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και τον ταραμά.
- Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε νερό για να βράσουμεΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα σπαγγέτι. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
- Στραγγίζουμε, κρατώντας ½ ποτηράκι του κρασιού από το νερό τους, στον αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο (να είναι αλ ντεντε).
- Προσθέτουμε στη σάλτσα που ετοιμάζουμε το νερό από τα ζυμαρικά και τα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε καλά για 2 λεπτά να απορροφήσουν τα ζυμαρικά τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε ζεστά με μερικά κρουτόνΨωμί κομμένο σε σχήματα, κυρίως ζάρια και ψημένο ή τηγανισμένο. Συνοδεύει τέλεια σαλάτες και σούπες. αν θέλουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10271
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο