Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αποτελούν,...
Ποικιλία με τορτίγιες και γεμιστά μανιτάρια
Υλικά συνταγής
για τις τορτίγιες
- 1 πακέτο τορτίγιες εμπορίου
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. χτυπητή (τυροκαυτερή)
- 5 φέτες γκούντα
- 5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 μελιτζάνα
- 100γρ. φέτα
για τα μανιτάρια
- 8-10 μανιτάρια λευκά
- 60γρ. φέτα
- 2 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- ⅓ κ.γ. πιπέρι
- 1 κ.γ. βούτυρο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Καθαρίζουμε την μελιτζάνα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με λίγη ζάχαρη και τηγανίζουμεΤο απλό τηγάνισμα σημαίνει ότι μαγειρεύω κάτι σε ρηχό τηγάνι, με λίγο λίπος. Το βαθύ τηγάνισμα σημαίνει ότι τα τρόφιμα βυθίζονται στο λάδι. Τηγάνισμα σε γουόκ, είναι η τεχνική τηγανίσματος των Κινέζων, οπου τα τρόφιμα είναι πολύ λεπτά κομμένα και σε λίγο καυτό λάδι τηγανίζονται ενώ ανακατεύονται διαρκώς. σε καυτό λάδι για μερικά λεπτά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση για τα μανιτάρια ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο. Βάζουμε τα μανιτάρια ανάποδα με λίγο νεράκι σ’ένα ταψί. Προσθέτουμε μέσα σε κάθε μανιτάρι λίγο βούτυρο, αλάτι και την γέμιση. Ψήνουμε στους 200οC μέχρι να πάρει χρώμα η γέμιση. Τα βγάζουμε από τον φούρνο.
- Αλείφουμε τις μισές τορτίγιεςΜεξικάνικες λεπτές πίτες. Κυκλοφορούν στο εμπόριο έτοιμες και χρειάζονται 1-2 λεπτά ψήσιμο. Τορτίγια ονομάζεται και η ισπανική ομελέτα. με μαγιονέζα και τις άλλες μισές με χτυπητή (τυροκαυτερή). Στις μισές περίπου, βάζουμε μελιτζάνα, φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή., πιπεριά και λίγη ρίγανη. Στις υπόλοιπες βάζουμε γκούντα, ζαμπόν, πιπεριά πράσινη και κόκκινη. Τυλίγουμε σε πούρο τις τορτίγιες και τις κόβουμε διαγώνια.
- Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζοντας τα μανιτάρια στο κέντρο και γύρω από αυτά τις τορτίγιες.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 31793
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο