Η καταγωγή του τσίλι.
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα πολλές ποικιλίες τσίλι, οι οποίες χωρίζονται κυρίως σε πέντε κατηγορίες: capsicumannum, capsicumpubescens, capsicumfrutescens, capsicumbaccatum και capsicumchinense.
Σχετικές συνταγές
Δες αναλυτικά τις συνταγές εδώ
Σούπα γλυκοπατάτας με τσίλι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Ψητός σολομός με πικάντικη σάλτσα καρότου
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια
Ψαρόσουπα πικάντικη με ντομάτα
περισσότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ψάρια και Θαλασσινά, Ψάρια, Σούπες, Σούπες με ψάρια
Τσίλικονκάρνε (chili con carne)
λιγότερο από 90 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κιμά
Σούπα κρέμα με τσίλι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Σούπες, Βελουτέ - Κρέμες, Σούπες λαχανικών
Καυτερό ελαιόλαδο
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Πικάντικη σαλάτα με λάχανο και τσίλι
λιγότερο από 30 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Νηστίσιμες, Σαλάτες, Σαλάτες ωμές
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με χυμό λάιμ και τσίλι
λιγότερο από 60 λεπτά
Δυσκολία: εύκολες
Κρέας, Κοτόπουλο και Πουλερικά