Η κατανάλωση ψαριών θεωρείται επιβεβλημένη κυρίως εξαιτίας της παρουσίας των Ω3 λιπαρών οξέων. Κατόπιν πολυετών επιστημονικών μελετών με σκοπό τη διερεύνηση της ευεργετικής δράσης των Ω3 λιπαρών...
Ψαρόσουπα πικάντικη με ντομάτα
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό από διάφορα βραστόψαρα
- 400γρ. γαρίδες (προαιρετικά)
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ολόκληρο
- 1 κομμάτι σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα περασμένη από τον ρεντέ
- ½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
- 1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- αλάτι
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα ψάρια, καθαρίζουμε τις γαρίδες από το εντεράκι τους. Βάζουμε σε κατσαρόλα τα ψάρια, τις γαρίδες και ολόκληρο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει εντελώς τα ψάρια. Αλατίζουμε και μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο σιγανό και σιγοβράζουμε Βράσιμο σχεδόν στο σημείο του βρασμού, έτσι ώστε να τρεμουλιάζει σταθερά το υγρό έχουμε στην κατσαρόλα. για μιάμιση ώρα περίπου.
- Σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμόΥγρό στο οποίο έχουμε βράσει διάφορα υλικά κατά περίπτωση και το οποίο το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε περισσότερη γεύση και άρωμα στα φαγητά. ξεχωριστά από τα ψάρια. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τις γαρίδες και τα ψιλοκόβουμε.
- ΣοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. σε κατσαρόλα στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε το καρότο, το σέλεριΠοικιλία σέλινου. Υπάρχει λευκό και πράσινο., το τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή., τη ντομάτα και το χυμό λεμονιού. Δίνουμε μια βράση στα υλικά και προσθέτουμε το ζωμό από τα ψάρια, αλάτι και το ρύζι.
- Μετά από δεκαπέντε λεπτά που σιγοβράζει, προσθέτουμε τα ψάρια και τις γαρίδες ψιλοκομμένα, τον μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Δίνουμε μια βράση για ακόμη πέντε λεπτά και σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Το καρότο είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, μία ουσία η οποία όταν λαμβάνεται από τον ανθρώπινο οργανισμό μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
Η βήτα καροτίνη είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, εξαιρετικά...
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, γνωστό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δράση. Επιπλέον περιέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη E και βιταμίνες του συμπλέγματος B, φολικό οξύ και φλαβονοειδείς ουσίες...
Το τσίλι έχει προέλευση από την κεντρική και νότια Αμερική, αλλά στις μέρες μας καλλιεργείται σχεδόν παντού. Η χρήση του ήταν διαδεδομένη στους Ινδιάνους, κυρίως για φαρμακευτική χρήση. Υπάρχουν πάρα...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6439
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο