Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποστειρώσουμε τα βάζα μας:
1) Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει και τα βράζουμε για 20 λεπτά. Τα αφαιρούμε με μασιά ή γάντια και τα αφήνουμε ανάποδα να...
Γλυκό πορτοκάλι
Υλικά συνταγής
- 2 κιλά πορτοκάλια (με χοντρή φλούδα)
- 2 κιλά ζάχαρη
- 1 ⅓ ποτήρι νερό
- ½ λεμόνι (ο χυμός του)
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 4-5 βάζα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξύνουμε ελαφρώς τα πορτοκάλια στον τρίφτη και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κοχλάζον νερό να πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. για 2-3 λεπτά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 3 φορές για να ξεπικρίσει η φλούδα.
- Έπειτα, τα αφήνουμε σε σουρωτήρι για ένα βράδυ να στραγγίξουν. Την επόμενη μέρα τα κόβουμε στα έξι και αφαιρούμε τις ίνες που τυχόν έχουν.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τα μισά πορτοκάλια, από πάνω τη μισή ζάχαρη, μετά τα άλλα μισά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το νεράκι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσειΚάνω έναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. το σιρόπι για 45 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για 15 λεπτά. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα το γλυκό μας, σφραγίζουμε τα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα (με το καπάκι στον πάγκο) μέχρι να κρυώσουν.
- Διατηρούμε σε δροσερό μέρος όσο είναι κλειστά και μετά το άνοιγμα του βάζου στο ψυγείο.
Αυτό το ήξερες
Το πορτοκάλι είναι ταυτισμένο με τη βιταμίνη C, ωστόσο περιέχει πλήθος ουσιών με αντιοξειδωτικές δράσεις. Έχει αποδειχθεί ότι το πορτοκάλι προστατεύει από την υπέρταση και τη χοληστερίνη, τονώνει το...
Για να καταλάβουμε αν έδεσε το σιρόπι μας για ένα γλυκό του κουταλιού παίρνουμε μια κουταλιά και την αδειάζουμε σε πιατάκι. Αν το σιρόπι χύνεται σαν νερό δεν είναι έτοιμο. Όταν θα κυλάει...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Η καλύτερη περίοδος για να φτιάξετε γλυκό πορτοκάλι είναι από τον Νοέμβρη μέχρι τον Φεβρουάριο που τα πορτοκάλια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μπορείτε όμως να το φτιάξετε και από τον Μάιο έως τον Απρίλη με πορτοκάλια βαλέντσια.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10399
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο