Ομελέτα με τραγανό μπέικον

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4 (1 vote)

 

Υλικά συνταγής

  • 3 αυγά
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γ. βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • ⅓ φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι γλυκό
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Ψήνουμε σε τηγάνι τις φέτες μπέικον σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει.
  2. Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου.
  3. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το νερό και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδια. Ανακατεύουμε τα πρώτα λεπτά και έπειτα αφήνουμε την ομελέτα μας να ψηθεί.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μπέικον και το κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.. Διπλώνουμε την ομελέτα και αφήνουμε για 2 λεπτά μέσα στο τηγάνι να λιώσουν τα τυριά.
  5. Σερβίρουμε ζεστή.

Αυτό το ήξερες

Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D. Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη. Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 23645 Εμφανίσεις σήμερα: 1