Η ντομάτα καλλιεργήθηκε συστηματικά για πρώτη φορά στο Περού. Ήταν άγνωστη στην Ευρώπη μέχρι το 1544, οπότε και οι Ιταλοί της έδωσαν το όνομα "χρυσό μήλο"!
Πικάντικη σάλτσα
Υλικά συνταγής
- 500γρ. χυμός ντομάτας εμπορίου ή 400γρ. φρέσκια ή 500γρ. κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο.
- 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
- 3 σταγόνες ταμπάσκο
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2 - 3 φλιτζάνια
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
*Για τις φρέσκες ντομάτες: ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε 500γρ. ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα υπόλοιπα υλικά (ντομάτα, πιπεριά, ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στη μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο., πάπρικα, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι), ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11192
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο