Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Σολομός ψητός με αρωματικό λαδολέμονο
Υλικά συνταγής
- 1200γρ. σολομός σε φέτες
- 3 κ.γλ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες
- 1 κ.γλ. σχοινόπρασο (φρέσκος ή αποξηραμένος)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 λεμόνι (ο χυμός του)
- 100ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
cooklathina
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 3-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες του σολομού και τις αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού το έχουμε αφήσει πρώτα να ζεσταθεί καλά και ψήνουμε για 12 λεπτά γυρίζοντας κάθε λίγο πλευρά.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε καλά ώσπου η υφή να γίνει κρεμώδης. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα κρεμμυδάκια και το σχοινόπρασο.
- Σερβίρουμε τις φέτες περιχύνοντας το αρωματικό ελαιόλαδο.
Αυτό το ήξερες
Το ελαιόλαδο χρησιμοποιείται κατά κόρον στη μεσογειακή κουζίνα και αποτελεί βασικό συστατικό της υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά και πλούσια πηγή ενέργειας. Έχει...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12620
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο