Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Τάρτα σπανάκι
Υλικά συνταγής
- 1 φύλλο σφολιάτας
- ½ κιλό σπανάκι
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
- ½ ματσάκι άνηθος
- αλάτι
- πιπέρι
Ειρήνη
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 2-4 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας στο ταψί μας, κόβουμε το φύλλο που περισσεύει γύρω-γύρω και με ένα πιρούνι ανοίγουμε τρύπες στον πάτο του ταψιού.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το σπανάκι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα μέχρι να μαραθείΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντας τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μην τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα. το σπανάκι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι. Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσειΚάνω εναν ζωμό, σάλτσα, σούπα πιο πηχτό, είτε προσθέτοντας αλεύρι ή κορνφλάουρ διαλυμένο σε νερό είτε προσθέτοντας αυγά, κρέμα γάλακτος ή βούτυρο. η γέμισή μας.
- Αφού κρυώσει λίγο η γέμιση την αδειάζουμε στο ταψί μας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC μέχρι να ροδοκοκκινίσει η σφολιάτα.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 3564
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο