Η αφέλια είναι μια παραδοσιακή κυπριακή συνταγή. Πρόκειται για κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε κρασί και κόλιανδρο.
Αφέλια
Υλικά συνταγής
- 1 κιλό χοιρινό κρέας (από σπάλα)
- 1½ ποτήρι κρασί κόκκινο ξηρό
- 2 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
- ½ κ.σ κοφτή αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
cooklila
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 5-6 άτομα
Κυπριακές συνταγές (Γενικά)
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε το κρέας μας σε μπουκιές και το μαρινάρουμεΗ διαδικασία μαριναρίσματος. Σε υγρό βάζουμε τρόφιμα για να τα κάνουμε πιο τρυφερά και νόστιμα. Στις μαρινάδες χρησιμοποιούνται και αρωματικά λαχανικά και μπαχαρικά. από βραδύς (ή για 4 ώρες τουλάχιστον) με το 1 ποτήρι κρασί, το αλάτι, το πιπέρι.
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, μόλις κάψει προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και τα ροδίζουμεΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κόλιανδροΑρωματικό φυτό. Τον βρίσκουμε φρέσκο, αλλά και αποξηραμένους σπόρους ολόκληρους ή σε σκόνη. Μοιάζει με τον μαϊντανό και η χρήση του είναι πολύ διαδεδομένη στη μαγειρική. και σβήνουμεΣταματάω το σοτάρισμα, μαγείρεμα ή τσιγάρισμα ρίχνωντας στο φαγητό κρασί, ζωμό ή άλλο υγρό. με το υπόλοιπο κρασί. Αφήνουμε για 2 -3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπαστεί σχεδόν το κρέας μας.
- Μόλις πάρει βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100°C. το φαγητό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς σιγανή και σιγοψήνουμε με μισοσκεπασμένο καπάκι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο τέλος θα πρέπει το φαγητό να μείνει με την σάλτσα του.
- Συνήθως στο νησί της Αφροδίτης το φαγητό αυτό συνδυάζεται με γιαούρτι και πλιγούρι.
Γενικά
Κυπριακές συνταγές
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 8830
Εμφανίσεις σήμερα: 2
Νέο σχόλιο