Κουνουπίδι: ευεργετικές ιδιότητες
Λόγω των πολλών αντικαρκινικών του ιδιοτήτων, το κουνουπίδι συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του στήθους, του πάγκρεας, του πνεύμονα, του ήπατος, του προστάτη και του παχέος εντέρου.
Πέρα από τις αντικαρκινικές του ιδιότητες, το κουνουπίδι, συμβάλλει στην καλή λειτουργία της καρδιάς, των νεφρών, του ύπατος, της ουροδόχου κύστης και γενικότερα του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και τα επίπεδα χοληστερίνης και βοηθάει κατά της δυσκοιλιότητας, του άσθματος, τηας αρθρίτιδας και τέλος, κατά
της εκδήλωσης εγκεφαλικών.
Ιδιαίτερη προσοχή πρπεπει να δοθεί από όσους έχουν προβλήματα με το θυροειδή, αφού η κατανάλωση ωμού κουνουπιδιού μπορεί να επηρεάσει λειτουργίες του θυροειδή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να καταναλώνεται μαγειρεμένο.