Ασβέστιο περιέχουν κυρίως τα μικρά ψάρια που τρώγονται με τα κόκαλα, ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν γενικά τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το...
Γαύρος σαγανάκι
Υλικά συνταγής
- 1½ κιλό γαύρος
- 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε φέτες
- ¼ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα τριμμένη (προαιρετικά)
- λίγη καυτερή πιπεριά (κατά προτίμηση)
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1 ποτήρι νερό
- ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
- ½ λεμόνι (σε φέτες)
- αλάτι
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4-6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε κατσαρόλα σοτάρουμεΤηγανίζω ελαφρά σε λίγο λίπος, λαχανικά ή κρέας, έως ότου πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα ομοιόμορφα. στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τον γαύρο και το νερό.
- Μόλις πάρουν βράσηΜαγείρεμα σε υγρό που βρίσκεται πάνω από 100 °C. τα υλικά μας, προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον γαύρο, αφού τον έχουμε καθαρίσει και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Προς το τέλος, απλώνουμε πάνω από τον γαύρο τις φέτες λεμονιού (καλό είναι να καθαρίσουμε τη φλούδα από το λεμόνι για να μην πικρίσει).
- Σερβίρουμε.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 12829
Εμφανίσεις σήμερα: 5
Νέο σχόλιο