Οι πιπεριές (πράσινες, κόκκινες, κίτρινες) περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά αλλά κυρίως είναι καλή πηγή των βιταμινών Α και C. H βιταμίνη Α προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις και κάνει καλό...
Εύκολο μπουγιουρντί στο γκρίλ
Υλικά συνταγής
- 200γρ. φέτα
- 100γρ. κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.
- 100γρ. γκούντα
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες
- 1 ντομάτα κομμένη κονκασέ1)Τρόπος κοπής λαχανικών, ψιλοκομμένα σε κύβους. 2) Το αποφλοιωμένο ντοματάκι ψιλοκομμένο κατά αυτόν τον τρόπο κοπής, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και επιπλέον 3 φέτες
- ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή ή μπούκοβο
- ¼ φλιτζ. ελαιόλαδο
cookon
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 4 - 6 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε την φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Στρώνουμε τα υλικά σε πυρέξ και βάζουμε από πάνω 3 φέτες ντομάτα και 3 φέτες πιπεριά.
- Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρει ελαφρύ χρώμα από πάνω.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11232
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο