Μπουγιουρντί με καβουρμά

short url (for easy share)

Μέσος όρος: 4.5 (2 ψήφοι)

 

Υλικά συνταγής

  • 200γρ. καβουρμάς
  • 200γρ. φέτα
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ½ φλιτζ. κρασί λευκό
  • 1 ντομάτα περασμένη στο μούλτι
  • 1 πιπεριά κόκκινη περασμένη από το μούλτι
  • 1 πιπεριά τσούσκα (καυτερή)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookmik
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6 άτομα

'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!

MyPuzzleName.gr

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον καβουρμά και τον σπάμε σε μπουκιές. Αφού πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κρασί και δύο λεπτά αργότερα τη ντομάτα και την πιπεριά.
  2. Δίνουμε μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Τρίβουμε την φέτα σε πήλινο και προσθέτουμε το μείγμα από το τηγάνι. Καρυκεύουμε με την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε την τσούσκα ολόκληρη και το κεφαλοτύρι εκτός από 2 κουταλιές κοφτές.
  3. Ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  4. Βγάζουμε την καυτερή πιπερίτσα και προσθέτουμε από πάνω το κεφαλοτύρι που κρατήσαμε. Σερβίρουμε ζεστό. Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε καυτερή πιπεριά, χρησιμοποιούμε μπούκοβο.

Αυτό το ήξερες

Ο καβουρμάς αποτελείται από βρασμένα κομμάτια κρέατος και λίγο από το ζωμό τους. Είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Μακεδονίας και της Θράκης και συνοδεύει τέλεια ένα ποτηράκι τσίπουρο ή ούζο. Τρώγεται...
Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει 20 τυριά ως ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) και αυτά είναι η Φέτα, που στην χώρα μας τη χρησιμοποιούμε για να συνοδεύσουμε σχεδόν όλα τα φαγητά. Ο μπάτζος,...

Σχόλια

Νέο σχόλιο

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Εμφανίσεις συνταγής: 18068 Εμφανίσεις σήμερα: 0