Το αυγό είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, λουτεϊνη, πηγή σεληνίου, ιωδίου, βιταμινών Β2, Β12 και D.
Προφυλάσσει τα μάτια από τον καταρράκτη.
Στην δίαιτα είναι ωφέλιμο γιατί προκαλεί κορεσμό και βραστό...
Αλμυρό καταΐφι της Ελένης
Υλικά συνταγής
- 1 πακέτο καταΐφι
- 250γρ. κασέρι
- 250γρ. γκούντα
- 250γρ. μπέικον
- 250γρ. ζαμπόν
- 250γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- λίγο κεφαλοτύρι
- πιπέρι (προαιρετικά)
- ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
cooklila
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 8 - 10 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι, περιχύνουμε με την μαργαρίνηΦυτικό λίπος, το οποίο κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο. και ανακατεύουμε να πάει παντού. Βάζουμε το μισό καταΐφι σε βουτυρωμένο πυρέξ και ψήνουμε στους 200οC για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο..
- Ανακατεύουμε το κασέρι και την γκούντα και το μπέικον με το ζαμπόν. Προσθέτουμε στο ψημένο καταΐφι το κασέρι με τα αλλαντικά εναλλάξ. Από πάνω απλώνουμε το ωμό καταίφι.
- Χτυπάμε το αυγό μαζί με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το καταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Μόλις ροδίσει πασπαλίζουμε με λίγο κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα. και συνεχίζουμε για μερικά λεπτά το ψήσιμο.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 13300
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο