Για να καθαρίσουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε από την κάτω πλευρά 2 εκατοστά και αν έχουν ίνες τα ξεφλουδίζουμε με τον πατατοκαθαριστή (peeler). Προσέχουμε να μην σπάσουμε τις ευαίσθητες άκρες.
Τάρτα με σπαράγγια
Υλικά συνταγής
για τη ζύμη
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125γρ. βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. κοφτή αλάτι
- 3 κ.σ. νερό πολύ κρύο
για την γέμιση
- ½ ματσάκι σπαράγγια
- 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300γρ. μυζήθραΤυρί από την επεξεργασία τυρογάλακτος. Χρησιμοποιείται για πίτες κυρίως. ανάλατη
- 200γρ. κατίκι Δομοκού ή ανεβατό
- 100γρ. φέταΠΟΠ τυρί της Ελλάδας. Τυρί που διατηρείται σε άλμη. Έχει ελαφρά, υπόξινη και αλμυρή γεύση. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από αιγοπρόβειο. Μπορούμε να την βρούμε από σκληρή έως και πολύ μαλακή μορφή. τριμμένη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. βασιλικόΑρωματικό φυτό. Τρώγεται κυρίως ωμός για να μην χάνει τη γεύση του. Χρησιμοποιείται πολύ στη Μεσογειακή διατροφή. Υπάρχει στο εμπόριο και αποξηραμένος. ξερό ή 2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
cookon
Δυσκολία: μέτριας δυσκολίας
Ποσότητα: 6 - 8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε λεκάνη μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε σε πάχος 0,5 εκ. φύλλο και βάζουμε σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή.ς και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βάζουμε σε κοχλάζον νερό για 3 λεπτά να βράσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και τα λιώνουμε με πιρούνι, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα σπαράγγια κι ανακατεύουμε. Απλώνουμε πάνω στην τάρτα μας τα τυριά και από πάνω πιέζουμε τα σπαράγγια. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. από πάνω.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε.
Αυτό το ήξερες
Τα σπαράγγια διατηρούνται 2 με 3 ημέρες το πολύ στο ψυγείο (είτε ωμά είτε βρασμένα). Για την καλύτερη διατήρηση τους τα κρατάμε τυλιγμενα με νωπή πετσέτα ή τα βάζουμε με ένα δάχτυλο νερό σε ποτήρι...
Τα σπαράγγια είναι τρόφιμο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά με αντικαρκινική και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C, E, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, καροτένιο, μαγνήσιο, φώσφορο και...
Τα σπαράγγια ήταν γνωστά στους αρχαίους Αιγύπιους, αλλά η καλλιέργειά τους ξεκίνησε περίπου 2000 χρόνια. Στην Ελλάδα τα σπαράγγια καλλιεργούνται στην Μακεδονία και την Θράκη. Η ελληνική παραγωγή...
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Βάλτε την λεκάνη για το ζύμωμα στο ψυγείο για να είναι δροσερή.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 4816
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο