Η καλσιτονίνη του σολομού είναι πενήντα φορές πιο ισχυρή από αυτήν του ανθρώπου και αποδεικνύεται ότι η θεραπεία με τη συγκεκριμένη ορμόνη σε γυναίκες που πάσχουν από οστεοπόρωση μειώνει το ρυθμό...
Τάρτα με σολομό και σπανάκι
Υλικά συνταγής
για την τάρτα
- 250γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 125γρ. φρέσκο βούτυρο
- 1 κ.γ. αλάτι
- λίγο βούτυρο για το άλειμμα της ταρτιέρας
για τη γέμιση
- 400γρ. σπανάκι (ζυγισμένο μετά το καθάρισμα)
- 200γρ. σολομός καπνιστός κομμένος σε λωρίδες
- 1½ φλιτζ. τριμμένα τυριά μιξ (γκούντα, κασέρι, κεφαλοτύριΤο κεφαλοτύρι παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα ή μίγμα αυτών. Θεωρείται το παλαιότερο σκληρό τυρί στην Ελλάδα.)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 50ml κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
cookefi
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 6-8 άτομα
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ετοιμάζουμε πρώτα την τάρταΕίδος ανοικτής πίτας . Εχει γέμιση αλμυρή ή γλυκιά ανάλογα με τη συνταγή..Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε παγωμένη επιφάνεια μαζί με το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Φτιάχνουμε με τη ζύμη μια μπάλα και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι τη ζύμη μέσα σε βουτυρωμένη ταρτιέρα με διάμετρο 23 εκατοστά, φέρνοντας τις άκρες της ζύμης μέχρι την άκρη της ταρτιέρας.
- Τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνεια της τάρτας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C μέχρι να ροδίσειΨήνω σε δυνατό φούρνο ή σοτάρω σε λιπαρή ουσία ένα υλικό μέχρι να πάρει χρώμα ροδοκόκκινο. ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σπανάκι. Μέχρι να μαραθούνΜαλακώνουμε λαχανικά (χρησιμοποιείται κυρίως για το κρεμμύδι), μαγειρεύοντάς τα ελαφρά, ώστε να βγάλουν τους χυμούς τους, αλλά να μη τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα.. ΚαρυκεύουμεΠροσθέτω στο φαγητό υλικά, κυρίως μπαχαρικά ή αρωματικά, για να δώσω πιο πικάντικη γεύση. με αλάτι και πιπέρι και μόλις σωθούν τα υγρά που θα βγάλει το σπανάκι αποσύρουμε απο τη φωτιά. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τα μισά τυριά.
- Απλώνουμε το σπανάκι στην τάρτα, πασπαλίζουμεΡίχνω ελαφρά, σε γλυκό ή φαγητό, αλεύρι, ζάχαρη, ζάχαρη άχνη, κανέλα κ.ά. με άνηθο και έπειτα απλώνουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος και τον σολομό. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα τυριά.
Αυτό το ήξερες
Το σπανάκι είναι πλούσια πηγή φυλλικού οξέος, μαγνήσιου, σιδήρου και βιταμινών Α και Κ. Τα αντιοξειδωτικά του προφυλάσσουν την καρδιά και τα μάτια, ενώ η βιταμίνη Κ συμβάλλει στην ενδυνάμωση των...
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 10561
Εμφανίσεις σήμερα: 0
Νέο σχόλιο