Οι σούπες όταν τρώγονται σαν πρώτο πιάτο συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού κι έτσι καταναλώνονται τελικά λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα.
Γκασπάτσο (Gazpacho)
Υλικά συνταγής
- 4 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρους
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε ζαράκια
- 1 πιπεριά τσίλι1) Πιπεριές καυτερές. Κυκλοφορούν καρποί φρέσκιοι και αποξηραμένοι, χτυπημένοι και αλεσμένοι. Οι καρποί μπορεί να έχουν κόκκινο, πράσινο αλλά και κίτρινο χρώμα. Το τσίλι ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες, αλλά αν έχετε πληγές στο φάρυγγα στο γαστρεντερικό πεδίο ή στον οισοφάγο μην τις χρησιμοποιείτε. Όσο μικρότερο είναι το τσίλι τόσο πιο καυτερό είναι. Τα αποξηραμένα καίνε περισσότερο απο τα φρέσκα. 2) Η σκόνη κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και είναι μπαχαρικό με βάση την καυτερή πιπεριά. 3) Σάλτσα πολύ καυτερή. ψιλοκομμένη σε ζαράκια
- χυμός από 1½ λάιμ
- 1 φλιτζ. τριμμένο πάγο
- ταμπάσκο (προαιρετικά)
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα σπόρια από τις ντομάτες και περνάμε από μπλέντερ.
- Λιώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε σε μεγάλο μπόλ μαζί με τη ντομάτα.
- Κόβουμε τα λαχανικά ψιλοκομμένα και τα προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, προσθέτουμε τον πάγο.
- Όταν σερβίρουμε έχουμε στο τραπέζι το ταμπάσκοΚαυτερή σάλτσα, χρησιμοποιείται κυρίως στην μεξικάνικη κουζίνα. Κυκλοφορεί ευρέως στο εμπόριο και πλέον χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. για όσους επιθυμούν πιο καυτερή γεύση.
Ισπανία
Ευρώπη
Αυτό το ήξερες
Tips - Μην ξεχνάς ότι...
Ταιριάζει πολύ να χρησιμοποιήσετε φρέσκια μαντζουράνα ψιλοκομμένη στο γαρνίρισμα.
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 6575
Εμφανίσεις σήμερα: 3
Νέο σχόλιο