Δεν υπάρχει "καλό" ή "κακό" κρέας. Υπάρχει κατάλληλο και ακατάλληλο κομμάτι για κάθε χρήση.
Συμβουλευτείτε τον κρεοπώλη σας ανάλογα με τη συνταγή που θέλετε να μαγειρέψετε.
Σουτζουκάκια με σάλτσα κρεμμυδιού
Υλικά συνταγής
για τα σουτζουκάκια
- 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 500γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 αυγό
- 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
- 1 ½ φλιτζ. φρυγανιάΞεραμένες φέτες ψωμιού. τριμμένη ή 2 φέτες ψωμί μουλιαμένο και καλά στραγγισμένο (μόνο η ψίχα)
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 πρέζα κύμινο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κοφτό αλάτι
- 1 κ.γ. κοφτό πιπέρι
- ελαιόλαδο για άλειμμα
για την σάλτσα
- 1/3 φλιζτ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
- 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες ψιλοκομμένες
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. κοφτή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
'Ενα μοναδικό δώρο για τα παιδιά!
Διαδικασία συνταγής
- Σε μπολ βάζουμε τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
- Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
- Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι που έχουμε αλείψει προγουμένως με λάδι.
- Παράλληλα κάνουμε την σάλτσα μας. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και όταν γυαλίσουν προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και τον πελτέ διαλυμένο στο νερό.
- Καρυκεύουμε με ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά
- Όταν τα σουτζουκάκια μας πάρουν χρώμα, τα γυρνάμε και προσθέτουμε την σύβραση με τα κρεμμύδια. Ψήνουμε γα περίπου 20 λεπτά ακόμη.
- Σερβίρουμε με πουρέΒρασμένη και πολτοποιημένη τροφή, περασμένη από μηχανή του πουρέ ή από τρυπητό. πατάτας ή πιλάφι σπυρωτό.
Νιγρίτα Σερρών
Μακεδονία
Αυτό το ήξερες
Σχόλια
Εμφανίσεις συνταγής: 11365
Εμφανίσεις σήμερα: 1
Νέο σχόλιο